Gemeenteraad 14 maart 2017

Op 10 maart 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Tijdens de gemeenteraad van maart zullen er 16 agendapunten besproken worden. Zo wordt de heraanleg van het kruispunt Lodderstraat-Puursesteenweg-Klein Mechelen ter goedkeuring voorgelegd. Een aanpassing die al is aangekondigd, maar nu pas wordt geagendeerd. Verder moet de aanpassing van de plannen voor de bouw van de petanquehal goedgekeurd worden. Alle offerteprijzen bleken ver boven de geraamde prijs te liggen. Iets waarvoor onze fractie in november al voor vreesde! Om binnen het budget van 275.000 euro te blijven worden nu de nodige constructies opgezet. Ook onze N-VA-fractie heeft 1 agendapunt laten toevoegen:

 

Einde lijdensweg Boskant?

Er lijkt een einde te komen aan de lijdensweg van de bewoners van de Boskant. In februari kregen de buurtbewoners een brief in de bus van Aquafin dat de rioleringswerken uitgevoerd zijn. Wat begon in april 2015 en ‘maar’ 100 werkdagen ging duren, werd uiteindelijk een werf die 2 jaar geduurd heeft en die eigenlijk nog niet ten einde is. Zeker als we de vele klachten van de buurtbewoners horen. Buurtbewoners die het gevoel hebben met hun meldingen in de kou te blijven staan. Onbegrijpelijk voor N-VA Bornem.

Vorig jaar kregen we al eens een stand van zaken in het dossier Boskant, maar met de oplevering voor de deur, willen wij dat het gemeentebestuur aandacht heeft voor de vele bekommernissen van de buurtbewoners en actie onderneemt om hen tegemoet te komen en te ondersteunen. Daarom willen wij nu graag een actuele stand van zaken van de werken:

- Is het gemeentebestuur op de hoogte van de vele klachten en meldingen van de buurtbewoners? Kan de inventaris van deze klachtenlijst worden overgemaakt aan de gemeenteraad? Welke acties gaat het gemeentebestuur ondernemen om de buurtbewoners te helpen?

- Kan het gemeentebestuur een overzicht geven van alle extra kosten die ondertussen al zijn doorgerekend aan de aannemer?

- Vorig jaar waren er al 16 PV’s opgesteld. Hoeveel zijn er het afgelopen jaar nog bijgekomen? Hoe ver staat het met de opvolging van al deze PV’s?

- In 2016 kregen we te horen dat de gemeente in bespreking was met de VMM voor een uitstel van de subsidies. Waar staan we ondertussen in dit dossier?

 

Meer details over ons agendapunt vindt u in de zijbalk rechts. Afspraak dinsdag om 20u in het Landhuis!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is