Er is meer in Bornem dan een ruiterhal

Op 3 november 2011

Op regelmatige basis wordt op de Bornemse gemeenteraad het onderwerp ruiterhal aangehaald. Zelden gaat het hierbij om positief nieuws. De ontwikkeling van een ruiterhal in Luipegem is al een werk van lange adem gebleken. Onderzoeken, ontwerpen, kostenramingen, etc. maken dan ook steevast deel uit van dit prestigeproject dat gelanceerd werd aan het begin van deze legislatuur. In oktober kregen de Bornemnaars tijdens de gemeenteraad opnieuw een overzicht van de stand van zaken.

Tijdens de zitting werd door schepen De Ost verwezen naar het stijgende kostenplaatje van dit project. Voorzichtige ramingen spreken nu al van een voorlopig prijskaartje van 1,6 miljoen euro. Bovendien zijn er tal van onduidelijkheden die nog dienen uitgeklaard te worden. Terecht werden hierbij door de oppositie op de gemeenteraad de nodige vragen gesteld of de realisatie van dit prestigeproject nog wel haalbaar is. Het antwoord hierop was al even onduidelijk als de definitieve kostprijs van de ruiterhal. Het was dan ook opmerkelijk dat daags nadien in de Gazet van Antwerpen burgemeester De Boeck aankondigde dat de oplevering zou voorzien worden voor eind 2012. Ondanks de mededeling van de burgemeester dat Bornem in de toekomst zal moeten besparen, is het gemeentebestuur bereid zich nog even snel in een onbekend financieel avontuur te storten. Uit de reactie van schepen De Ost tijdens de gemeenteraadszitting kunnen we ook opmaken dat de meningen binnen het Bornemse college over de ruiterhal duidelijk verschillend zijn. Voor N-VA Bornem is het aangewezen dat het gemeentebestuur eerder op zoek moet gaan naar een privépartner voor de ontwikkeling van deze ruiterhal in plaats van te kiezen voor een verdere verhoging van de Bornemse schulden!

Daarnaast moeten we jammer genoeg constateren dat steeds meer sportverengingen Bornem verlaten voor de buurgemeenten. Zo was er begin dit jaar de overstap van de petanqueclub uit Mariekerke naar Sint-Amands en zopas zijn de Bornem Titans verhuisd van Breeven naar Ruisbroek. Is dit een teken aan de wand? Het gemeentebestuur richt zich veel te veel op hun prestigeproject ruiterhal en verliest daarbij de noden van andere sportdisciplines en –verenigingen uit het oog. En dat kunnen we niet laten gebeuren in een sportieve gemeente zoals Bornem!

Kristof Joos

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is