N-VA OCMW-raadsfractie 2014

Op 22 december 2014, over deze onderwerpen: OCMW - Sociale zaken

Hieronder vindt u een deel van de voorstellen en acties van onze OCMW-raadsfractie in 2014.

 

 

Bestrijding armoede en sociaal isolement

Ons raadslid Sueann Vandeputtes voorstel om workshops ‘gezond en goedkoop koken’ te organiseren - waardoor de doelgroepen beter bereikt en betrokken worden - werd niet weerhouden. Beknotting door de meerderheid van het meerjarenbudget geeft het Sociaal Huis blijkbaar geen ruimte om door raadsleden aangebrachte initiatieven te realiseren. Zoals in 2011 richtte het Sociaal Huis, als ludieke bewustmakingsactie, een kookwedstrijd in. Een goed initiatief, maar bereikte men de doelgroep? Volgens N-VA Bornem NIET.

Huistakenbegeleiding: Omdat kinderen belangrijk zijn

Het vraagt soms grote inspanningen kinderen te helpen die moeilijk aansluiten bij het schoolsysteem omwille van allerlei oorzaken: thuis een andere taal spreken, problemen binnen het gezin, het trager opnemen van de leerstof, ouders die zelf de leerstof niet kennen. Om kinderen gelijke slaagkansen te geven stelde raadslid Sueann Vandeputte voor dat het Sociaal Huis in samenwerking met de scholen huistakenbegeleiding organiseert.

Daadkracht OCMW raadslid

Het beperkte budget van het Sociaal Huis stimuleert de creatieve en daadkrachtige raadsleden niet. N-VA Bornem stelt - op voorwaarde dat er flexibiliteit en budgettaire ruimte is - dat een raadslid vanuit zijn engagement nog meer kan bijdragen voor het welzijn van onze Bornemnaars en in het bijzonder de zwakkeren in onze gemeenschap.

N-VA OCMW-raadsfractie 2014

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is