Gemeenteraad 14 februari 2017

Op 10 februari 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, verkeersveiligheid

Tijdens de gemeenteraad van februari zullen er 10 agendapunten besproken worden. Als eerste punt wordt de voorlopige vaststelling van het RUP “Woonkern Branst” en het onteigeningsplan ter goedkeuring voorgelegd. Een informatievergadering voor de Branstenaars zou gepland zijn op 21 maart. Daarnaast wordt de focusnota ruimtelijk beleidsplan Bornem 2030 besproken. Met het kerkenplan gaat de gemeente Bornem de toekomst van de Bornemse kerken uittekenen. Onze N-VA-fractie heeft op Valentijn 2 agendapunten laten toevoegen:

 

Parkeerchaos of –beleid?

Niet alleen in Bornem centrum neemt de parkeerdruk toe. Onze fractie wordt de laatste tijd meer en meer aangesproken over de parkeerproblemen in de deelgemeenten. Tegenwoordig hebben huishoudens meerdere auto’s, maar vaak amper parkeergelegenheid aan of in de buurt van hun woning. Het gaat zelfs zo ver dat door het fout parkeren, inwoners zelfs niet de mogelijkheid hebben om hun eigen oprit of garage op en af te rijden, met alle bijkomende gevolgen van dien. Met de toenemende appartementisering, ook in de deelgemeenten, zal dit probleem alleen maar toenemen. We zijn dan ook benieuwd hoe de meerderheid op korte maar vooral op lange termijn zal tegemoetkomen aan deze groeiende parkeerproblematiek. Hoe ver staat het met een echte visie? Blijft CD&V-Groen aanmodderen en worden “foutparkeerders gedoogd, of gaat Bornem voor een beleid dat structurele oplossingen zoekt en biedt voor de toenemende parkeerdruk?

 

Erfgoed in het straatbeeld

Iedereen kent wel de grijze, saaie nutskasten die overal in het Bornemse straatbeeld aanwezig zijn. Om de beleveniswaarde in de Bornemse straten te verhogen, wil N-VA Bornem het aangename aan het nuttige koppelen. Door deze kasten te bekleden met historische foto’s willen we de Bornemse identiteit versterken en de aantrekkelijkheid van Bornem vergroten. In tweede instantie kunnen ook de nutskasten in de deelgemeenten aangepakt worden en met oude schoolfoto’s kan de schoolomgeving ingekleed worden.

 

Meer details over onze agendapunten vindt u in de zijbalk rechts. Afspraak dinsdag om 20u in het Landhuis!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is