Gemeenteraad 17 november 2015

Op 13 november 2015, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Mobiliteit

Op de voorlaatste gemeenteraad van 2015 staan er 26 agendapunten geagendeerd. Naast een hele resem Algemene en Buitengewone Algemene Vergaderingen van intercommunales, wordt het Charter “Warmte uit het landschap van Klein-Brabant” en het Actieplan Burgemeestersconvenant ter goedkeuring voorgelegd. Onze N-VA-fractie heeft 2 agendapunten laten toevoegen aan de agenda.

Tekort parkeerplaatsen stationsplein en omgeving

De 130 parkeerplaatsen aan het stationsplein zijn al enkele jaren ontoereikend doordat pendelaars alternatieven zoeken voor de toenemende verkeersdrukte op onze gewestwegen. Tijdens drukke dagen is er onvoldoende capaciteit en wijkt men uit naar o.a. de parking van het gemeentehuis. Daar heeft men echter zijn voorzorgen genomen door enkel bezoekers en personeel toe te laten. Ook de andere straten rond het station zijn toevluchtoorden geworden voor radeloze pendelaars. Dit geeft grote druk op de leefbaarheid van de bewoners (Kouterplaats, Albertstraat, …). Voor ouderen en mindervaliden betekent dit concreet dat zij hun boodschappen vanuit een andere straat moeten aanleveren. N-VA Bornem stelt voor om de blauwe zone met bewonerskaarten uit te breiden naar de Nieuwstraat, de Kouterplaats en de Albertstraat. Daarnaast pleiten wij voor een striktere naleving van het parkeerverbod om vrachtwagens en mobilhomes te weren van het stationsplein. Daarnaast roepen we op om extra parkeerplaatsen te creëren op korte termijn.

Tekort buitenschoolse opvang

Eind 2013 werd er al op de gemeenteraad ingegaan op de vraag of er in onze gemeente een probleem voor buitenschoolse opvang was. Destijds werd het afgedaan als eerder uitzonderlijk. Tijdens de afgelopen zomermaanden is echter gebleken dat er een aanzienlijk tekort was aan opvangplaatsen. Onze fractie wil weten welke acties het gemeentebestuur zal nemen om deze tekorten aan te pakken. Tot slot vragen we ook naar de reden waarom er maar 3 dagen opvang voorzien wordt tijdens de kerstvakantie. Een serieuze uitdaging voor werkende ouders!

Meer details over onze agendapunten vindt u via onderstaande link. Afspraak dinsdag om 20u in het Landhuis!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is