Gemeenteraad 12 november 2013

Op 8 november 2013

De komende gemeenteraad van 12 november heeft één van de meest gevulde agenda’s van het jaar. Met o.a. de bespreking van de jaarrekening 2012, de tweede budgetswijziging van 2013 en natuurlijk de voorstelling van de beleidsplannen van de meerderheid voor 2014-2019 belooft het meteen de belangrijkste gemeenteraad van het jaar te worden. In totaal staan er 29 agendapunten in de open vergadering en 1 punt in de besloten vergadering. Onze fractie heeft 1 schriftelijk agendapunt laten toevoegen, maar zal vooral het nodige weerwerk bieden op de voorgestelde agendapunten.

Onze volledige analyse samen met de bespreking van de beleidsplannen 2014-2019 zal u vanaf volgende week uitgebreid op onze website terugvinden.

Geboortebos

Onlangs werden er in het Nonnenbos, en dan meer bepaald in het geboortebos, enkele rijen bomen afgezaagd. Deze bomen, voornamelijk eiken, werden nog maar begin dit jaar gepland door onze kleinste Bornemnaars, geboren in 2012, en hun ouders. De gemeente Bornem promoot het geboortebos als: ”Al jaar en dag staat het planten van een boom voor geluk en voorspoed. Een geboortebos symboliseert de wens dat elk kind moet kunnen opgroeien in een gezonde en groene wereld.” Enkele ouders die met hun zoon of dochter “hun” boom wilden bezoeken, kwamen van een ontgoochelende reis terug. Wat is de reden hiervan en zullen de bomen vervangen worden?

Meer informatie hierover vindt u in de onderstaande bijlage. Afspraak dinsdag om 20u in het Landhuis!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is