PERSMEDEDELING: Bornemse coalitie is voeling met de Bornemnaar kwijt

Op 22 november 2013

Het gezamenlijk persbericht van Vlaams parlementsleden Marius Meremans (N-VA) en Björn Rzoska (Groen) gisteren in ‘Het Nieuwsblad’, bewijst nog eens dat de Bornemse coalitie de voeling met de Bornemnaar kwijt is. Meremans en Rzoska pleiten net als N-VA Bornem voor een performante busverbinding tussen Bornem en Temse en ondersteunen het initiatief ‘Haal De Lijn over de brug’.

Busverbinding over de Schelde

Al lange tijd ondersteunt de Bornemse N-VA fractie het initiatief van de actiegroep ‘Haal De Lijn over de brug’ voor een busverbinding tussen Bornem en Temse. In de verschillende raden en commissies blijft de N-VA hameren op deze vraag van scholieren, zelfstandigen, de Sint-Jozefkliniek en alle andere vragende partijen. De lijst wordt langer en langer. Ondanks haar beloftes voor de verkiezingen blijft de coalitie van CD&V/Groen doof, stom en blind voor deze steeds luidere oproep. In het onlangs gepresenteerde meerjarenplan werd dit dossier zelfs niet vermeld, ondanks het engagement begin dit jaar bij de voorstelling van de beleidsvisie. Beloftes wijzigen snel binnen deze Bornemse meerderheid.

Loze verkiezingsbeloftes

Na de reactie van de Bornemnaar op de dure projecten als Ter Dilft, de nieuwe brandweerkazerne en bijkomend de resem aan retributieverhogingen, lijkt ook in dit dossier de meerderheid alle contact met de Bornemnaar verder kwijt te raken. Vooral coalitiepartner Groen lijkt hier politiek het kind van de rekening te worden. Na de verkiezingsbeloftes rond de KMO Zone in Hingene en een beter openbaar vervoer, is dit weer een dossier waaruit blijkt dat Groen niet weegt op het beleid in Bornem.

Waar blijft CD&V?

Het gezamenlijk persbericht van Meremans en Rzoska laat zien dat zelfs op Vlaams niveau dit dossier prioriteit dient te krijgen, ook voor Groen! Dat coalitiepartner CD&V niet tegen het beleid van een eigen minister wenst in te gaan, is duidelijk. Het is dan ook makkelijker om de vraag van de burger te negeren eens verkozen. N-VA Bornem roept de meerderheid van CD&V en vooral Groen nogmaals op om eindelijk het dossier serieus te nemen, de schouders eronder te zetten en de verkiezingsbelofte na te komen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is