Gemeenteraad 12 juni 2018

Op 8 juni 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Mobiliteit, Veiligheid

Tijdens de gemeenteraad van juni staan er 18 punten geagendeerd. In navolging van de borgstelling van KSV Bornem, vraagt KVS Branst nu aan de gemeente om borg te staan voor de afgesloten lening voor hun verbouwingswerken. Met de geplande verkaveling Barelstraat wordt de wegenis toegangsweg op de agenda geplaatst. Wegens het wegvallen van de subsidies voor het woonloket dienen er de nodige middelen goedgekeurd te worden voor de verderzetting. Onze fractie heeft 2 extra punten laten toevoegen aan de agenda:

Schepen van dierenwelzijn in Bornem

Dierenwelzijn wordt steeds belangrijker geacht in onze samenleving, en dat is een goede zaak. ‘Wie wreed is tegenover dieren, kan geen goed mens zijn’ zei de filosoof Schopenhauer al. Lokale besturen hebben zelf heel wat sleutels in handen om op hun grondgebied effectief dierenleed te bestrijden en dierenwelzijn duurzaam te bevorderen. Tot op heden heeft geen enkele schepen in Bornem deze bevoegdheid, wat zich ook in de praktijk uit. Daarom vraagt N-VA Bornem aan de verschillende fracties of zij zich akkoord verklaren om de volgende legislatuur een schepen aan te stellen die bevoegd is voor dierenwelzijn, iemand die dierenwelzijn uitdrukkelijk in zijn/haar titel draagt. Zo geven wij, als gemeente, aan dat we belang hechten aan de dierenwelzijnsproblematiek. Een eerste uitdaging voor de schepen met deze bevoegdheid is het opmaken van een dierenwelzijnsplan met concrete acties. Omdat de uitdaging rond dierenwelzijn groot is en de nodige expertise vraagt, stellen wij ook voor om een “dierenwelzijnsraad” op te richten. Deze dierenwelzijnsraad moet de bevoegde schepen adviseren en bijstaan bij het te voeren beleid en bij het opmaken van het “dierenwelzijnsplan”.

Zorgparkeren in Bornem

Zorgverleners zoals thuisverplegers hebben geregeld moeite om bij het bezoeken van hun patiënten snel een parkeerplaats in de buurt te vinden. Vooral in Bornem centrum horen wij deze verzuchting geregeld. Hieraan kan zorgparkeren een oplossing bieden. Inwoners kunnen een sticker kleven aan of bij hun garage, oprit of parkeerplaats waardoor ze zorgverleners de toelating geven om er voor korte tijd te parkeren. Zo wint de zorgverlener tijd en kan hij of zij meer tijd besteden aan de patiënten. De zorgverleners dienen zich eenmalig te registreren bij de gemeente en krijgt een P+Z kaart. De gemeente voorziet de stickers voor de geïnteresseerde Bornemnaars.

In een reglement rond parkeren en zorg (P+Z) worden dan concrete afspraken opgetekend. De P+Z-kaart, waarop de nodige contactgegevens van de zorgverlener vermeld staan, dient zichtbaar in het voertuig achter gelaten te worden. Aan de hand hiervan kan de betrokken bewoner de zorgverlener contacteren indien hij/zij toch dringend dient te vertrekken. De parkeertijd bedraagt maximaal 30 minuten.

Meer details over onze agendapunten vindt u in de zijbalk rechts. Afspraak dinsdag om 20u in het Landhuis!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is