Gespreksavond Theo Francken: Bedankt dat u erbij was!

Op 14 november 2016

Op 28 oktober 2016 luisterden talrijke aanwezigen, na een heerlijk breugelbuffet, naar Theo Francken, staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Thema’s als terreur, terugkeer, nationaliteiten en asiel blijven de mensen duidelijk beroeren.

Theo Francken lichtte het ontstaan van de asielcrisis en -instroom toe en legde uit welke landen een hoofdrol spelen. De staatssecretaris toonde aan dat dankzij zijn kordate, doelgerichte en vastberaden beleid de instroom van asielzoekers stevig is gedaald.

Bovendien keren meer mensen gedwongen terug, waardoor de opvangcapaciteit in de asielcentra wordt afgebouwd. Ook de terugkeer van gedetineerden naar hun land van herkomst stijgt en dus komt er meer plaats vrij in de gevangenissen.

Anderzijds stelde Theo dat we oorlogsvluchtelingen - net zoals in alle democratische landen - moeten begeleiden via asielprocedures om te integreren in onze maatschappij. Dat is uiteraard een verhaal van rechten en plichten.

 

Hieronder vindt u een selectie van de foto's van de gespreksavond. Ook Jean Dragonetti maakt een fotoreportage. Meer informatie in de rechterzijbalk.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is