Bevraging bewoners leefbaarheid & verkeersveiligheid Sint-Amandsesteenweg

Op 20 juni 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, verkeersveiligheid

De Sint-Amandsesteenweg is naast de Puursesteenweg één van de drukste verbindingswegen van Bornem. Winkels, handelaars, onderwijsinstellingen, cultuurcentrum Ter Dilft, de begraafplaats, maar bovenal een woongebied. Deze baan wordt veel gebruikt voor doorgaand (vracht)verkeer, maar ook door wandelaars en fietsers die zich verplaatsen naar school of het werk en om boodschappen te doen. Niet alleen bewoners, maar ook veel volk van buiten het centrum van Bornem. Wij ijveren om de leefbaarheid en de verkeersveiligheid te vergroten op de grote verkeersassen van onze gemeente. N-VA Bornem zal ervoor ijveren om uw straat te heraanleggen met aandacht voor leefbaarheid, veiligheid en een vlotte doorstroming.

 

Tijdens het ontwerp van deze enquête vernamen we dat het gemeentebestuur dit jaar start met de heraanleg van het fietspad op de Sint-Amandsesteenweg. Omdat verkeersveiligheid en leefbare buurten een topprioriteit zijn voor N-VA Bornem vragen wij graag uw mening over hoe uw straat er in de toekomst moet uitzien. N-VA Onze fractie maakte de voorbije jaren met constructieve oppositie het verschil voor de Bornemnaar met concrete realisaties die de verkeersveiligheid vergroten. We geven u enkele voorbeelden.

  • Het wandelpad langs het Cardijnplein voor minder mobielen kwam er na herhaaldelijke tussenkomsten van N-VA Bornem op de gemeenteraad.
  • Van in het begin stemden wij als enige politieke partij tegen het RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) Boomstraat. Een nieuw dorpsplein met onteigeningen van goed draaiende handelspanden is niet de oplossing voor de heropleving van onze winkelstraat of een betere doorstroming.
  • Wij vroegen in 2016 led-borden aan de gevaarlijke oversteek van de fietsostrade op de Puursesteenweg. Dankzij onze tussenkomst op de gemeenteraad zijn de gesprekken met Infrabel opgestart voor een fietstunnel waardoor ongevallen kunnen vermeden worden.
  • Op onze vraag kwam er een reglement voor terrassen in de Boomstraat voor een betere toegankelijkheid van zwakke weggebruikers.

De voorbije jaren bevroegen we de bewoners van de Hingenesteenweg, Boomstraat, Cardijnplein, Van Haelenstraat, Puursesteenweg, Luipegem, en nu geven we u de kans om uw mening te uiten. Uw mening kan u online kwijt via de link in de rechterbalk. De bevraging kan natuurlijk ook afgedrukt worden en aan ons bezorgd worden. Deze bevraging is uiteraard anoniem. We danken u voor uw medewerking!

 

Ivo Van Aken, verantw. werkgroep Mobiliteit en Veilig Verkeer

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is