U bent hier
Enquête bewoners leefbaarheid & verkeersveiligheid Luipegem
Vóór de (riolerings)werken in Luipegem van start gingen, organiseerden het gemeentebestuur en Aquafin een infovergadering (3/09/2013) voor de bewoners. Niettegenstaande de bewoners uitdrukkelijk een (gescheiden) fietspad vroegen, hield men hier geen rekening mee. In plaats van een fietspad kwam er op sommige plaatsen een fietssuggestiestrook. Om de snelheid te remmen werden wegversmallingen aangelegd. Fietsers moeten door dezelfde versmalling met risico's op conflicten met gemotoriseerd verkeer. Gemotoriseerd verkeer moet voorrang verlenen aan de fietsers en moet wachten voor de wegversmalling, maar in realiteit gebeurt dit niet. Verschillende fietsers meldden ons dat dit levensgevaarlijke situaties met zich meebrengt. Het fietsvademecum adviseert om fietsers in een wegversmalling langs de zijkant te laten rijden. N-VA Bornem stelde dit voor op de gemeenteraad van 13/10/2015. Volgens de schepen van mobiliteit was er in de trechter voldoende plaats voor fietsers.
Fietsers, wandelaars en joggers
Luipegem wordt veel gebruikt door fietsers, wandelaars en joggers die zich verplaatsen naar het centrum via de Kloosterstraat en naar Branst. Niet alleen bewoners, maar ook veel schoolgaande jongeren en fietstoeristen maken gebruik van Luipegem.
Uw mening telt!
Met onze bevraging in Luipegem willen we een beter zicht krijgen wat er leeft op het vlak van leefbaarheid en verkeersveiligheid. Hiervoor polsen we naar jullie bevindingen en doen al een concrete suggestie om de onveiligheid te verminderen. Wij zijn benieuwd naar jullie mening! Die kunnen jullie kwijt via onze online bevraging (link rechterbalk). De bevraging kan natuurlijk ook afgedrukt worden en aan ons bezorgd worden. Meer informatie vinden jullie in de bijgevoegde bevraging.
Ivo Van Aken, verantw. werkgroep Mobiliteit en Veilig Verkeer